harsesti strazi asfaltate 2Conducerea administrativă a comunei Hârsești continuă procesul de modernizare a infrastructurii locale, pentru a oferi condiții cât mai bune de viață cetățenilor. După asigurarea utilităților, asfaltarea drumurilor locale a devenit obiectiv prioritar pentru primarul Ionel Moloiu. De curând, alte două străzi din Hârsești, aflate una în completarea celeilalte, au fost asfaltate. ”Am finalizat asfaltarea străzilor Ghebărești și Cimitirului. Lucrările au fost realizate pe o lungime totală de 1,4 km și au cuprins și amenajarea de rigole betonate și podețe de acces. Investițiile au fost realizate cu fonduri din bugetul local”, a precizat primarul Ionel Moloiu.

Asfaltarea drumurilor din localitate va continua și în viitor, pentru că autoritățile din Hârsești au obținut finanțare prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny” pentru modernizarea altor cinci străzi. De asemenea, cu bani de la stat, administrația publică locală urmează să extindă rețelele de apă și canalizare. Documentațiile pentru ambele proiecte, inclusiv avizele necesare demarării lucrărilor, au fost încărcate pe site-ul Ministerului Dezvoltării în vederea semnării contractelor de finanțare. 

4 proiecte finanțate prin PNRR
Obiectivele strategice privind dezvoltarea comunei vor fi susținute și din fonduri europene. Primăria Hârsești a reușit să obțină fonduri prin PNRR pentru toate cele patru proiecte depuse. Astfel, cu bani europeni vor fi realizate următoarele obiective: modernizare și extindere sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului public, achiziție microbuz nepoluant, realizare baze de date GIS la nivel local (platformă de date deschise în care datele disponibile la nivel de localitate sunt accesibile publicului) și realizarea PUG-ului localității.