bucura vanatoriArmata Română sărbătorește azi Ziua Vânătorilor de Munte.În Argeș, județul partizanilor care au organizat în munți cea mai puternică rezistență anti-comunistă, sunt două corpuri de elită ale Vânătorilor de Munte cu militari profesioniști, curajoși și devotați în apriga meserie aleasă, căliți pe piscurile Munților Carpați și gata oricând să își apere Patria!

Le adresez cu acest prilej bravilor ostași din Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" - Câmpulung și din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" - Forță dedicată NATO - cele mai sincere gânduri de apreciere și urări de sănătate și succes în activitate!
Un gând pios se îndreaptă și către eroii argeșeni căzuți la datorie în teatrele de operaţiuni.

Notă:
Data de 3 noiembrie a fost aleasă deoarece la 3 noiembrie 1916, potrivit Ordinului Marelui Cartier General (MCG) nr. 294, Şcoala de Schiori din Bucureşti (prima formă organizatorică apropiată de vânătorii de munte, înfiinţată la 30 septembrie 1916) a fost transformată în Corpul Vânătorilor de Munte. . În cinci ani, s-a trecut de la statutul de unitate de instrucție la acela de unitate operațională, cu noi misiuni și un nou stat de organizare, prin încadrarea cu militari profesioniști.

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș