corbiLa Corbi lucrările la amenajarea drumului și construirea a trei poduri în zona Valea Mare, continuă! Obiectivul este realizat prin Compania Națională de Investiții. ”Deși se lucrează bine, într-un ritm constant, din cauza faptului că am suplimentat construirea a încă unui pod (față de cele două cuprinse în finanțare), finalizarea obiectivului va fi în decembrie.”, spune primărița Anca Baciu.
În continuare, Primăria caută să atragă fonduri prin toate sursele de finanțare posibile.

”Am depus la Agenția Fondului de Mediu solicitări de finanțare pentru eficientizarea energetică a sediului Primăriei, obiectiv ce presupune o reabilitare generală a clădirii - schimbare tâmplărie, surse de încălzire etc. Veștile bune sunt că ni s-au solicitat clarificări pentru proiectul privind digitalizarea localității, ce presupune mai multe componente: sistem de supraveghere pe toate străzile, cu monitorizare continuă, dotarea cu computere a instituțiilor, drone, info-ghișee dar și amenajarea a 6 stații de încărcare electrică. Valoarea proiectului este de 300 de mii de euro.”, a menționat primărița din Corbi.
În ceea ce privește introducerea de gaze naturale în localitate, proiect pentru care administrația locală a primit finanțare prin „Anghel Saligny”, urmează organizarea licitației pentru concesionarea serviciului. ”În schimb, pentru celălalt proiect intrat la finanțare prin Programul Saligny - sistem de canalizare în patru sate, se lucrează la studiul de fezabilitate. Dat fiind faptul că suma ce ni s-a alocat nu acoperă decât o treime din ceea ce solicitasem, trebuie să abordăm altfel investiția decât ceea ce gândisem inițial: să micșorăm numărul de km de rețea, este una dintre variante.”, spune Anca Baciu.