stoenestiLa Stoenești, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în centrul localității continuă! După amenajarea trotuarelor, în lungime de aproximativ 4 km pe ambele părți ale carosabilului, acum se toarnă asfalt. ”Obiectivul se impunea a fi realizat, după săpăturile aferente lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și introducerea canalizării, lucrări ce au deteriorat carosabilul. Ne-am mișcat într-un ritm foarte rapid.

Deși termenul de finalizare este luna mai a anului viitor, eu estimez că vom încheia investiția până în decembrie 2022. Am un singur impediment, și pe această cale fac un apel către CEZ Oltenia: să vină să schimbe pe o porțiune de 80 de metri cablul electric, pentru ca noi să ne putem continua asfaltarea. De  4 luni de zile am făcut solicitarea și nu se întâmplă nimic! Mai mult decât atât, valoarea acestei intervenții - de mutare a cablului electric, se ridică la suma de 80 de mii de lei, din care noi, administrația locală, am plătit jumătate. Am achitat în avans cei 40 de mii, de acum 3 luni, dar tot nu catadicsesc să vină să rezolve problema. Este inadmisibil! Pur și simplu nu știu ce așteaptă! Ne țin în loc cu lucrările, în zona respectivă fiind necesară și amenajarea unui canal de scurgere a apelor pluviale. Nu putem asfalta, nu ne putem continua lucrările!”, a declarat primarul comunei Stoenești, Ion Marin.
În același timp, se lucrează la proiectarea pentru faza a doua a introducerii canalizării în localitate, investiție pentru care conducerea administrației locale a primit finanțare prin „Anghel Saligny”.
”Mai avem de luat câteva avize și apoi putem încărca în platforma on-line documentația necesară semnării contractului. Nu voi organiza licitația până nu semnăm contractul, fiindcă nu mi se pare corect să antamăm o investiție dacă nu avem, negru pe alb, banii”, a spus edilul șef din Stoenești.
Aproape de finalizare este și proiectarea pentru construirea bazei sportive. Cel mai probabil, lucrările vor fi demarate în primăvara anului viitor.