schitu golesti primar 1În cadrul Componentei 10 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, conducerea administrației din comuna Schitu Golești a obținut finanțare pentru reabilitarea energetică a clădirii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Schitu Golești, proiect în valoare de peste 2 milioane de lei. Pe aceeași componentă, Primăria a mai depus o solicitare de finanțare, pentru reabilitarea energetică corpului principal al sediului administrativ.

”Investiția vizează mai multe tipuri de lucrări: izolarea termică a clădirii primăriei, schimbarea tâmplăriei, montarea de panouri fotovoltaice și a pompelor de căldură. Valoarea lucrărilor se ridică la 470 mii lei. După cum i-am obișnuit deja pe cetățeni, încercăm să depunem proiecte pe orice grant. Monitorizăm toate programele de finanțare, în speranța că putem contribui, atrăgând fonduri, la modernizarea localității. Până acum am avut succes și sperăm în răspunsuri favorabile și pe viitor.”, a declarat primarul Vasile Miriță.
În maxim trei săptămâni conducerea Primăriei va face recepția finală a uneia dintre cele mai importante investiții din această perioadă: extinderea sistemului de canalizare - etapa a doua. ”Mai avem de asfaltat câteva căi de acces și intrări către gospodării, fiindcă refacerea carosabilului a fost cuprinsă în proiect. Urmează etapa a treia a lucrării, pentru care am primit finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Așteptăm să semnăm contractul.”, a menționat edilul șef.
În același timp continuă lucrările a cele două săli de sport (una finanțată prin Programul Operațional Regional, cealaltă prin Compania Națională de Investiții), dar și cele pentru modernizarea Centrului Socio-Cultural din centrul localității, obiectiv care va fi finalizat anul acesta.