raca latConducerea Primăriei Râca intenționează să depună un proiect în cadrul măsurilor de finanțare ale GAL Microregiunea Argeșului în scopul achiziționării unui utilaj pentru lucrări de gospodărire comunală. ”Ne gândim la achiziția unui tractor, ne-ar fi cel mai util pentru ceea ce avem de făcut prin comună. Am luat în calcul și faptul că trebuie să ne încadrăm în cei 20.000 de euro alocați prin GAL pentru astfel de proiecte, plus contribuția proprie. Vom elabora un proiect și sperăm să obținem finanțare pentru achiziția tractorului”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Autoritățile din Râca au, de asemenea, în plan să profite și de liniile de finanțare din PNRR pentru a putea face noi investiții în localitate. Astfel, obiectivele vizate care ar putea fi realizate cu bani europeni prin PNRR sunt următoarele: achiziția unui microbuz nepoluant și amenajarea unei stații pentru încărcarea vehiculelor electrice, respectiv realizarea unor lucrări de reabilitare la școală, cămin cultural și sediul primăriei, în vederea asigurării eficienței energetice a celor trei clădiri. Pe de altă parte, pentru proiectul aprobat la finanțare în Programul de Investiții ”Anghel Saligny” asfaltarea a trei drumuri comunale, autoritățile din Râca se ocupă în această perioadă de obținerea ultimelor avize în vederea semnării contractului de finanțare a lucrărilor.

150.000 de lei pentru cheltuieli de funcționare
Din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, Primăria Râca a primit în luna octombrie suma de 150.000 de lei. Banii sunt destinați asigurării cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale administrației publice locale, cheltuieli necesar a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022. Conform reprezentanților Primăriei Râca, banii vor fi utilizați pentru plata drepturilor salariale ale asistenților personali și, în funcție de cât mai ajung, pentru realizarea branșamentelor la rețeaua de canalizare.