negrasiRețeaua de iluminat public a comunei Negrași a fost modernizată grație unui proiect derulat de administrația locală cu fonduri prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 400 de surse de iluminat economice, echipate cu tehnologie LED, au fost montate pe stâlpii de pe străzile din localitate, asigurându-se un confort sporit cetățenilor pe timpul nopții, dar și o reducere a costurilor cu facturile de energie electrică.

Valoarea de investiție a proiectului a fost de aproximativ 6 miliarde de lei vechi. Noile lămpi sunt racordate la un sistem de telegestiune, sistem care are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat, pentru a permite intervenții prompte în caz de defecțiuni și pentru a reduce costurile aferente consumului de energie electrică.
Pe de altă parte, conducerea Primăriei Negrași se ocupă în această perioadă de obținerea avizelor pentru implementarea proiectului pentru care a fost obținută finanțare în Programul ”Anghel Saligny” - înființarea sistemului de canalizare menajeră în satele Negrași, Buta și Bârlogu. ”Avem în lucru și PUZ-ul pentru amenajarea locației târgului săptămânal în satul Buta. Imediat ce va fi gata documentația proiectului, vom depune solicitare de finanțare în cadrul măsurilor GAL ”Microregiunea Lunca Argeșului” pentru accesarea fondurilor europene”, declară primarul Constantin Alexandru. Autoritățile din Negrași au în plan să construiască un spațiu destinat pieței rurale pe o suprafață de 1,60 ha, valoarea de investiție a proiectului fiind de circa 1 milion de lei.

Proiecte cu bani europeni
Primăria Negrași a obținut finanțare prin PNRR, Componenta C10- Fondul Local, pentru realizarea unor noi investiții. Acestea vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde (ITS), respectiv implementarea unor sisteme inteligente de management local (TIC). Investițiile vor permite achiziția de sisteme inteligente de transport și a unor componente tehnologice în vederea digitalizării activității administrației publice locale. Toate acestea vor contribui la îmbunătățirea serviciilor publice, reducerea birocrației, încurajarea serviciilor online și crearea unui climat curat și sigur.