suseniPe baza unui proiect cu finanțare europeană derulat prin Programul Operațional Regional (POR), în comuna Suseni au început în luna octombrie lucrările de cadastru general. Acestea au debutat cu etapa de informare a cetățenilor cu privire la modalitatea în care se va derula acțiunea de cadastrare. Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale va dura cel puțin doi ani de zile, fiind vorba de întreaga suprafață a comunei.

La finalul acestora, cetățenii vor primi gratuit cărțile funciare. Primăria Suseni va oferi suportul necesar firmei care se ocupă de realizarea lucrărilor de cadastru.
În altă ordine de idei, lucrările la grădinița din centrul comunei urmează a fi reluate în curând. Conducerea Primăriei Suseni a purtat discuții cu constructorul și a fost stabilit un calendar de lucrări. Grădinița este realizată din fonduri europene și contribuția autorităților locale.

Proiect finanțat prin PNRR
Primăria Suseni a obținut finanțare europeană prin PNRR, Componenta C10 - Fondul Local, pentru implementarea unui proiect important, care include include montarea unui sistem de supraveghere video cu 60 de camere performante pe întreg teritoriul comunei, implementarea unui sistem de management al traficului, digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor de către administrația publică locală. Suma alocată pentru finanțarea proiectului este de aproape 22 miliarde de lei. Totodată, în luna octombrie, conducerea Primăriei Suseni a depus un alt proiect spre finanțare prin PNRR. De data aceasta, pe Componenta C5- Valul Renovării. ”Am depus un proiect pentru modernizarea Școlii Suseni prin realizarea unor lucrări de eficientizare energetică a clădirii. Se pot executa mai multe tipuri de lucrări, precum anveloparea termică, reabilitarea și modernizarea instalațiilor de încălzire, sisteme de ventilare și climatizare etc”, precizează primarul Doru Radu.