suseniLucrările la terenul multifuncțional de sport din satul Țuțulești sunt în curs de finalizare, iar administrația comunei Suseni intenționează să facă recepția finală în jurul datei de 1 octombrie. Valoarea de investiție a proiectului este de 7,5 miliarde lei vechi, bani proveniți din fonduri europene, obținute prin AFIR, și din bugetul localității. Principalii beneficiari ai terenului de sport sunt copiii și tinerii din localitate, obiectivul servind pentru practicarea mai multor sporturi: tenis de câmp, baschet, handbal și fotbal.

Din luna septembrie vor reîncepe lucrările la grădinița din centrul localității. Unitatea de învățământ preșcolar va avea o capacitate pentru 60 de preșcolari, adică trei grupe de grădiniță. În ceea ce privește începerea noului an școlar, totul este pus la punct în unitățile de învățământ din comuna Suseni. Cei peste 250 de elevi și preșcolari care învață în cele trei școli și două grădinițe din localitate vor fi primiți în săli de clasă igienizate și dotate corespunzător.

15 milioane de lei pentru drumuri
În Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” a fost admisă și cererea de finanțare depusă de Primăria Suseni. Aceasta vizează modernizarea mai multor drumuri din localitate, în lungime totală de 10 km. ”Suma aprobată la finanțare pentru lucrările de modernizare a drumurilor este de 15 milioane de lei. Următorii pași în implementarea proiectului sunt obținerea avizelor necesare demarării lucrărilor și semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării”, precizează primarul Doru Radu.