slobozia dj 503 1Lucrările pe tronsonul I al DJ 503 limita județului Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele, pe teritoriul comunei Slobozia, au ajuns la un procent de realizare de 70%. Începute în toamna anului trecut, acestea au în vedere asfaltarea a aproximativ 5 km de drum județean în comuna Slobozia. ”Primul strat de asfalt a fost turnat pe lungimea întregului tronson, iar șanțurile betonate sunt în curs de finalizare. Stratul final va fi turnat în toamnă, probabil pe toată lungimea drumului județean, într-o singură etapă. Se asfaltează și în județul vecin, în Dâmbovița, pe DJ 503, ca o continuare a proiectului din Argeș. Și breteaua de acces spre DJ 503, tronsonul din DJ 702 F, a fost asfaltată. Este drumul care merge spre Răscăeți și va asigura legătura comunei noastre cu noul drum județean modernizat”, precizează primarul Petre Funie.

În ceea ce privește proiectele pentru care autoritățile din Slobozia au obținut finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny” – asfaltarea unor drumuri comunale și a unor căi de acces de interes local, în aplicația specifică a Ministerului Dezvoltării au fost încărcate documentele premergătoare semnării contractelor de finanțare.

Alei pietonale
În luna august, în cele patru școli și patru grădinițe din comuna Slobozia au fost făcute pregătirile necesare întâmpinării noului an școlar. Autoritățile locale s-au ocupat de asigurarea curățeniei, igienizarea, dezinfecția și deratizarea spațiilor din cadrul unităților școlare și, de asemenea, de realizarea reparațiilor acolo unde a fost cazul. În centrul localității, pe final se află lucrările de amenajare a unor alei pietonale în zona podului peste râul Dâmbovnic și spre Școala Gimnazială Slobozia. Aleile vor fi pavate și vor asigura copiilor un acces sigur și comod către unitatea școlară. Totodată, terenul multifuncțional de sport din incinta școlii a fost împrejmuit. Și școala va fi împrejmuită și se vor monta porți din fier forjat.