nucsoara primarConducerea Primăriei Nucșoara face ultimele demersuri în scopul semnării contractelor de finanțare pentru obiectivele de investiții aprobate în Programul ”Anghel Saligny”. Cele două proiecte vizează asfaltarea a 7,5 km de drumuri și realizarea a 415 racorduri la rețeaua de alimentare cu apă, ambele investiții urmând să fie realizate în satul Slatina.

”Suntem în faza de obținere a avizelor pentru a putea emite autorizația de construcție pentru cele două lucrări. După ce vom încărca documentele pe site-ul ministerului, vom semna contractele de finanțare. Tot în satul Slatina vom începe în scurt timp reabilitarea școlii”, precizează primarul Ion Cojocaru.
În scurt timp va debuta un nou an școlar, așa că autoritățile din Nucșoara au efectuat în luna august pregătirile pentru întâmpinarea elevilor. În unitățile școlare s-a făcut curățenie, iar la Școala Slatina urmează să fie montată o centrală termică nouă, întrucât actuala nu mai face față consumului. În această școală învață aproximativ 100 de copii.  

Drum afectat de calamități
Administrația comunei intenționează să acceseze fonduri pentru reabilitarea unui drum local afectat de calamități. Este vorba de strada Plaiuri, în zona pârâului Valea Seacă, unde s-au produs alunecări de teren în două puncte. Malul pârâului s-a erodat și afectează structura drumului, punând în pericol circulația. Autoritățile locale vor să aducă artera la starea inițială, drept pentru care au trecut la întocmirea documentației de evaluare și stabilire a pagubelor. Pe baza acesteia va fi depus un proiect pentru accesarea fondurilor destinate refacerii obiectivelor afectate de calamități. Lucrările de acest tip sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.