stefan cel mare primarPrimăria comunei Ștefan cel Mare a emis în luna august ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a două tronsoane de drumuri comunale. Este vorba de DC 445 (800 metri) care duce spre județul Dâmbovița, asigurându-se astfel legătura cu Autostrada A1, și DC 131 (1,5 km), în satul Glavacioc. În teren lucrările au început cu pregătirea drumurilor pentru reabilitare și urmează ca după data de 15 septembrie să fie turnat primul strat de asfalt. Primul care va fi modernizat este DC 445.

Pe de altă parte, pentru alte lucrări de modernizare a drumurilor din localitate, cele incluse în proiectul aprobat de Guvern la finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, administrația comunei Ștefan cel Mare a încărcat pe site-ul Ministerului Dezvoltării documentele premergătoare semnării contractului de finanțare, respectiv avizele pentru lucrări și DALI (Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), precum și recepțiile lucrărilor de apă și canalizare, utilități introduse pe străzile ce urmează a fi asfaltate. Proiectul vizează asfaltarea a nouă străzi din comuna Ștefan cel Mare, însumând 7 km de drumuri locale.

Curățenie la școală și grădiniță
La școala și grădinița din localitate au fost efectuate pregătirile pentru primirea copiilor în noul an școlar. S-a făcut curățenie peste tot, sălile de clasă au fost igienizate, iar din primăvară elevii beneficiază și de toalete noi, racordate la utilități. De asemenea, în curțile unităților școlare a fost tăiată vegetația uscată și au fost curățate aleile.
Schimbând registrul, modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Ștefan cel Mare continuă în această perioadă. ”Schimbăm alte 30 de lămpi, montăm surse de iluminat economice cu LED în ambele sate. În satul Glavacioc sunt străzi care nu au avut vreodată lumină și am reușit să montăm lămpi noi și în aceste locuri. Oamenii se bucură acum de această utilitate. Important este că aceste lămpi noi sunt racordate la un sistem de dimare/ telegestiune, ceea ce permite eficientizarea consumului și, automat, costuri mai mici la electricitate”, afirmă primarul Ion Parpală.