cetateniPrin intermediul www.viatasatului.ro, primarul din Cetățeni, Mugurel Minciună, ține să facă precizări legate de două probleme cu care comunitatea se confruntă.
„Mulți cetățeni mă întreabă zilnic despre stadiul proiectului privind reabilitarea unor străzi. Vestea bună este că am obținut finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru asfaltarea străzilor Speranței (unde se va realiza și un pod), Râului, Morărești, Căpitan Socol și Plaiul Radului. Lucrăm la întocmirea caietului de sarcini pentru a putea organiza licitația în vederea stabilirii antreprenorului și încărcăm în platformă documentele solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de finanțare.

Din păcate, asfaltarea depinde de lucrările la sistemul de alimentare cu apă. Iar pe străzile deja reabilitate nu putem să intervenim asupra covorului asfaltic pentru conectarea locuințelor la rețeaua de apă, atât timp cât recepția lucrării nu este finalizată. Cum în 2019 s-a încheiat un contract de execuție lucrări a proiectului de extindere și modernizare a sistemului de apa cu o firmă aflată în insolvență la semnarea contractului, depunem toate eforturile să finalizăm cât mai curând lucrările la rețea. Din nefericire, întâmpinăm frecvent situații neprevăzute, fiindcă găsim lucrări neconforme cu proiectul, iar acest lucru ne consumă timp și resurse pentru remedierea lor. Ca exemplu, în luna iunie, la efectuarea probelor de presiune pe strada Dealului, am găsit conducte îngropate și astupate în 2020 fără sa fie conectate între ele, așa după cum se poate vedea în fotografie!
În perspectiva punerii în practică a proiectului finanțat prin „Anghel Saligny”, se va interveni cu prioritate pe străzile incluse în proiect, pentru remedierea și efectuarea probei de presiune, în vederea unei recepții parțiale.”, transmite primarul Mugurel Minciună.