schitu golesti inaltGospodăriile de pe alte 8 străzi din comuna Schitu Golești vor beneficia de rețea de gaze naturale. Conform declarațiilor primarului Vasile Miriță extinderea însumează 1,5 km, iar finanțarea nu afectează bugetul local. ”Am reușit să obținem suma necesară extinderii rețelei de gaze naturale pe încă 8 străzi din satele Schitu Golești, Lăzărești și Valea Pechii. Vom finaliza, așadar, rețeaua de gaze pentru satele de centru, ceea ce este o mare realizare. Investiția va începe cât de curând, fiind realizată de Distrigaz.”, spune edilul șef.

Investiții în derulare
Între timp, se continuă lucrările la proiectele începute. ”La canalizare, etapa a II-a, am finalizat 3 km de trotuare și mai avem în jur de 500 de metri, precum și câteva căi de acces și intrări pe străzile laterale.
La sala de sport din Lăzărești, realizată cu fonduri europene prin POR, lucrările au ajuns la 60%, iar la cea finanțată prin CNI, din Schitu Golești, se lucrează la vestiare și birouri, la etaj. În proporție de 90% este finalizată și reabilitarea și modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității.”, spune șeful executivului.
Cu fonduri proprii și în regie proprie, administrația locală lucrează la modernizarea complexului comercial din localitate. ”Avem acolo câțiva agenți economici, care plătesc chirie, dar clădirea este a noastră. Am cumpărat materiale pentru schimbarea acoperișului, iar manopera este asigurată în regie proprie, pentru diminuarea costurilor.”, a mai declarat primarul din Schitu Golești.