stoenestiLucrările de reabilitare și modernizare a clădirilor publice, incluse în proiectul de modernizare a centrului comunei Stoenești, au fost finalizate în luna august. Sediul Primăriei și cel al Căminului Cultural Stoenești au fost modernizate prin refacerea fațadelor, reamenajarea interioarelor, pavarea căilor de acces și amenajarea parcării din fața instituțiilor. În prezent se lucrează la amenajarea trotuarelor de pe marginea drumului județean care tranzitează comuna, urmând să fie realizate cinci podețe, în vederea asigurării scurgerii apelor pluviale. De asemenea, se va turna asfalt nou pe o lungime de 2 km de drum județean. Investițiile sunt realizate de către administrația comunei Stoenești cu fonduri proprii.

Canalizarea, în lucru
În implementare se află proiectul finanțat prin PNDL privind reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și introducerea canalizării în comună.” În curând vor sosi utilajele cu ajutorul cărora va fi montată stația de epurare a sistemului de canalizare, iar proiectul va intra în etapa finală a lucrărilor. Noua rețea de canalizare și rețeaua de apă reabilitată se întinde pe o lungime de 16 km și va deservi peste 350 de gospodării”, afirmă primarul Ion Marin. Pentru introducerea canalizării în cea de-a doua jumătate a localității, în satele Bădeni și Cotenești, conducerea Primăriei Stoenești a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”. Proiectul va demara anul viitor.
În luna august au fost făcute pregătirile specifice întâmpinării noului an școlar. Cum unitățile de învățământ de pe teritoriul comunei au fost extinse și modernizate în decursul ultimilor ani, autoritățile locale s-au rezumat anul acesta doar la asigurarea curățeniei și igienizarea spațiilor de învățământ.