cateascaProgresul unei localități se poate realiza doar pe baza unei bune comunicări între autorități și cetățeni. Principiu respectat și de conducerea Primăriei Căteasca, care, în frunte cu edilul șef Liviu Năstase, a organizat în luna august întâlniri cu cetățenii, în fiecare sat. În cadrul acestora s-au discutat principalele probleme existente în vederea soluționării prompte a acestora, precum și proiectele aflate în derulare sau planificate.

”Am luat la cunoștință toate problemele ridicate de cetățeni și ne vom ocupa de rezolvarea acestora. Administrația se face pe teren, nu doar din primărie”, declară primarul Liviu Năstase.
În ceea ce privește proiectele aflate în desfășurare în comuna Căteasca, acestea au un ritm bun de lucru. Lucrările la rețelele de canalizare sunt în grafic, la fel și cele de la gospodăria de apă din satul Siliștea.
Un nou an școlar va debuta pe 5 septembrie și în unitățile de învățământ din comună. În acest sens, Primăria Căteasca asigură conducerea Școlii Gimnaziale Căteasca de tot sprijinul pentru lucrările necesare derulării în bune condiții a procesului instructiv-educativ. De altfel, pentru a-i întâmpina pe copii așa cum se cuvine, în școli și grădinițe s-a făcut curățenie, au fost igienizate sălile de clasă și au fost verificate stocurile de combustibil pentru sezonul rece.

Trei proiecte depuse prin PNRR
Atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea localității rămâne una dintre principalele preocupări ale autorităților din Căteasca. De curând, administrația locală a depus trei proiecte prin PNRR: actualizarea PUG comuna Căteasca, modernizare sistem supraveghere video, achiziție microbuz hibrid și amenajarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice. Nu în ultimul rând, cadastrarea generală este în curs de efectuare. S-au predat deja trei sectoare cadastrale cu circa 1.000 de imobile, documentele aferente acestora fiind depuse spre verificare la OCPI.