corbi 5Luna august este pentru comuna Corbi, fără îndoială, luna evenimentelor. Împletind în modul cel mai fericit modernitatea cu tradițiile, după Festivalul de rock „Stonebird”, a avut loc întâlnirea „Fiii Satului Poenărei”, ajunsă la cea de-a XIX-a ediție. Amploarea pe care a avut-o anul acesta festivalul de rock, prelungirea evenimentului cu încă o zi și numele mari ce au urcat pe scenă - de la Phoenix la Cargo, spun totul despre cât de iubit și așteptat a devenit evenimentul pentru iubitorii genului.

De la an la an organizarea este din ce în ce mai bună, oamenii venind cu corturile chiar cu câteva zile înainte pe deal, la Chilii, pentru a admira frumusețile zonei. Un fapt demn de remarcat este acela că vârsta participanților la eveniment a scăzut, foarte mulți adolescenți, tineri, devenind spectatori, ceea ce înseamnă că festivalul a reușit să se impună pe piața de gen. Atmosfera a fost una incendiară, cum este de așteptat la asemenea evenimente, munții au răsunat de bași și tobe, dar și de bucuria pe care numai muzica o poate naște în sufletele oamenilor, ”Am fost pe parcursul întregului festival aici, la Chilii, printre rockeri. M-am bucurat alături de oameni de muzica de calitate, am cântat împreună și, evident, ne-am ocupat ca totul să fie perfect la capitolul organizare. Stonebird este deja un festival cunoscut la nivel național, care în numai câțiva ani a făcut cunoscută comuna noastră la nivel național și internațional.”, a declarat primărița Anca Baciu.

"Fiii Satului Poenărei"
corbi 3După numai o săptămână, în satul Poenărei, Primăria a organizat cea de-a XIX-a ediție a „Întâlnirii Fiilor Satului”. ”Este satul cel mai mic, deci satul cu cea mai unită comunitate. Oameni care lucrează în străinătate se întorc vara special pentru a participa la această sărbătoare de suflet, ceea ce spune foarte mult.”, a declarat primărița Anca Baciu. Evenimentul a urmat tipicul tradițional: după slujba la Biserică și parastasul pentru cei plecați dintre noi, a urmat poza de grup în costum popular și apoi petrecerea. Grupul vocal Bujorei de Munte, ansamblul Ciobănașul, ansamblul Muguraș de Fluier au încântat comunitatea. S-a mâncat, s-a dansat, dar mai ales s-a simțit românește, așa, ca la Corbi!