poienari bunAșa cum a promis primarul comunei Poienarii de Muscel, Ion Banzea, lucrările de modernizare a parterului Școlii Gimnaziale Poienari au fost finalizate înainte de revenirea copiilor din vacanță. Acestea au constat în amenajări interioare (placarea cu rigips, amenajarea cu gresie și lambriuri), repararea scărilor, schimbarea instalației electrice, a celei de încălzire și a instalațiilor sanitare, iar recepția finală a avut loc în luna august.

Conducerea Primăriei Poienarii de Muscel își propune ca pe viitor să realizeze și alte investiții în unitatea școlară. ”Ne gândim la montarea unei pompe pentru căldură și a unor panouri fotovoltaice, pentru a reduce costurile cu energia electrică. Momentan totul este la nivel de dorință, dar dacă vom beneficia de oportunități de finanțare pentru realizarea acestor investiții, cu siguranță le vom transforma în realitate.”, afirmă primarul Ion Banzea. În ceea ce privește noul an școlar, unitățile de învățământ din comună se prezintă într-o stare bună și a fost nevoie doar de curățenie și igienizare pentru primirea școlarilor.

Studiu de fezabilitate pentru canalizare
În perspectiva semnării contractului de finanțare a proiectului de introducere a canalizării în localitate, aprobat în Programul ”Anghel Saligny”, autoritățile locale lucrează în această perioadă la studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții. Ulterior, până la sfârșitul anului, ar urma să fie parcurse procedurile de achiziție a lucrărilor de execuție și, din primăvara anului viitor, să înceapă efectiv lucrările. Pe de altă parte, pentru proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public, depus la AFM, administrația comunei Poienarii de Muscel așteaptă în continuare răspunsul oficial privind aprobarea finanțării lucrărilor.