vulturesti latSistem de iluminat modern, cu telegestiune, dar și o platformă destinată lansării de rachete antigrindină! Acestea sunt cele mai noi proiecte pe care administrația din Vulturești le va pune în practică, în viitorul apropiat.

”Printre cele mai importante obiective pentru viitorul imediat, rămân în continuare modernizarea drumurilor de interes local, proiect pentru care am obținut finanțare prin Anghel SALIGNY, precum și extinderea canalizării și realizarea de racorduri, investiție finanțată tot de Guvern, prin același program, și construirea grădiniței de la Mâzgana, cu fonduri proprii. Nu înseamnă că nu încercăm pe toate planurile și în toate domeniile să atragem fonduri. Am reușit depunerea în timp util, într-un interval de numai 7 minute, a proiectului pentru modernizarea iluminatului public, obiectiv cu finanțare 100% prin AFM. Vom înlocui 250 de lămpi, dar cel mai important este faptul că vom beneficia de un sistem de iluminat inteligent, cu telegestiune, care va regla prin senzori intensitatea luminii, în funcție de trafic, și care va putea fi controlat și verificat, inclusiv în caz de probleme, de la distanță, prin computer.”, declară primarul Liviu Poșircă.
O altă serie de obiective, mai puțin vizibile, dar deopotrivă de importante, fără de care o localitate nu se poate dezvolta, au fost realizate. ”Am depus cadastrul general la OCPI și așteptăm să iasă cărțile funciare; am înființat Ghișeul.ro, astfel încât cetățenii să poată plăti impozitele online, sau cu cardul, la Primărie și am realizat Planul de Urbanism General, fără de care nu putem atrage fonduri, nu putem practic exista. Mai mult decât atât, prin Ministerul Agriculturii se vor monta la noi în comună lansatoare de rachete antigrindină.”, a punctat șeful executivului. Nu în ultimul rând, conducerea Primăriei Vulturești așteaptă să se realizeze predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții pentru construirea în localitate a unei săli de educație fizică.