baiculestiNoul an școlar bate la ușă, așa că administrația publică locală a comunei Băiculești s-a ocupat din timp de pregătirile necesare la unitățile de învățământ de pe raza localității. Întreaga suită de activități derulate în vederea primirii în bune condiții a elevilor și preșcolarilor a fost atent coordonată și monitorizată de conducerea Școlii Gimnaziale Băiculești, reprezentată de directoarea Ileana Budescu.

Pe lângă tradiționala curățenie, au avut loc acțiuni de igienizare, dezinfecție și deratizare a spațiilor de învățământ, lemnele pentru iarnă au fost tăiate și depozitate corespunzător, rețelele de utilități au fost verificate, s-a făcut aprovizionarea cu manuale și, nu în ultimul rând, au fost puse la punct toate detaliile privind transportul școlar. Populația școlară a comunei Băiculești numără la ora actuală 360 de elevi și preșcolari, structurați pe șapte grupe de învățământ preșcolar, 11 clase de învățământ primar și opt clase de învățământ gimnazial.

Avize pentru noile proiecte
În derulare se află lucrările la sistemul de canalizare, investiție derulată cu finanțare prin PNDL. Se lucrează la introducerea conductelor de utilități în satul Mănicești, urmând ca mai apoi să se ajungă pe DN. Termenul de finalizare pentru canalizarea din satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni este anul viitor. Concomitent, la nivel local se fac demersuri pentru implementarea unor noi proiecte. ”Ne ocupăm de obținerea avizelor și a autorizațiilor pentru cele două proiecte aprobate la finanțare în cadrul Programului de Investiții ”Anghel Saligny”, respectiv extinderea alimentării cu apă în satul Zigoneni și realizarea racordurilor individuale la rețeaua de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni. Chiar zilele acestea vom face o rectificare a bugetului pentru a putea prevede sumele necesare obținerii acestor avize. În momentul în care vom avea documentațiile finalizate, le vom încărca pe site-ul ministerului”, precizează primarul Niculae Dragnea. În luna septembrie vor începe lucrările de introducere a rețelei de alimentare cu apă pe strada Bisericii, în satul Valea Brazilor. Totodată, autoritățile din comuna Băiculești au în plan ca în luna septembrie să demareze lucrările de reabilitare a rețelei de apă prin înlocuirea conductelor în satul Mănicești. Ambele investiții beneficiază de finanțare din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.