ratestiCum noul an școlar bate la ușă, în luna august în unitățile de învățământ din comuna Rătești au fost făcute pregătirile necesare pentru întâmpinarea elevilor în bune condiții. Pe lângă lucrările obișnuite de curățenie și igienizare a spațiilor pentru învățământ, la școala din satul Furduiești au fost realizate reparații curente și înlocuite pardoselile.

Finanțarea lucrărilor a fost asigurată din bugetul local. 30 de copiii învață în această școală, fiind vorba de clase de învățământ primar. Tot în satul Furduiești, din luna august au fost reluate lucrările la dispensarul medical. ”La interior totul este gata. Acum amenajăm spațiul exterior și parcarea dispensarului și vom face împrejmuirea. Ne dorim ca anul acesta să dăm în folosință unitatea pentru a putea oferi cetățenilor din zonă serviciile medicale de care au nevoie”, declară primarul Cornel Petrică. Dispensarul din satul Furduiești va fi cel de-al treilea așezământ medico-sanitar de pe raza comunei Rătești.
Autoritățile comunei Rătești au finalizat în luna august asfaltarea DC 96 în satul Ciupa Mănciulescu. Aproximativ 1 km de drum comunal a fost asfaltat cu bani din bugetul local. DC 96 face legătura cu DJ 702A Ciupa – Rătești (Autostrada A1). De altfel, administrația locală a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru un alt proiect ce prevede lucrări de modernizare a drumurilor din comună. Pe baza acestui proiect vor fi asfaltați 3 km de drum comunal, calea de acces spre județul Dâmbovița. Urmează ca reprezentanții administrației locale să semneze contractul de finanțare a lucrărilor, cel mai probabil în această toamnă.