mosoaiaSe poate afirma, fără îndoială, că 2022 este anul modernizării infrastructurii rutiere în comuna Moșoaia. De la începutul lui 2022 și până în prezent s-a intervenit pe 8 km de drumuri. Partea bună este că mai urmează o serie de investiții de același tip, în urma unui proiect pentru care conducerea administrației a obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”.

”Am finalizat de curând asfaltarea a încă trei tronsoane: Aleea Marghiolilor - 850 m, Drumul Morii – 350 m și strada principală din Hințești - 3,6 km, investiții realizate cu fonduri proprii. Până la sfârșitul lunii octombrie putem trece pe lista realizărilor încă trei drumuri: Coasta Basangești, Prunilor și Bisericii. Acestea toate însumează în jur de 8 km. Urmează modernizarea prin asfaltare a tronsoanelor cuprinse în proiectul pentru care am obținut finanțare guvernamentală: Olteni și Basangești, 2, 6 km, respectiv 1,5 km. Avem deja licitația adjudecată, cu clauză suspensivă și nu avem de făcut decât să actualizăm indicatorii și să semnăm contractul de finanțare. Imediat după, putem să dăm ordinul de începere!”, declară viceprimarul Adrian Frântură.
O altă veste foarte bună pentru locuitori este obținerea finanțării prin AFM a modernizării iluminatului public pentru Moșoaia, Bătrâni și Lăzărești. ”Foarte puține localități din Argeș au reușit să încarce documentația pentru solicitarea de finanțare în timp util. Aplicația a fost deschisă doar timp de 7 minute - atât timp a durat până la epuizarea fondurilor. Suntem printre fericiții norocoși care vor beneficia de fonduri în valoare de aproximativ 2 milioane de lei, 100% nerambursabili. Vor fi montate în satele amintite 500 de lămpi noi, din stâlp în stâlp, sistemul fiind unul performant, cu telegestiune, economic. Asta înseamnă că pe timp de noapte intensitatea luminii va crește când va fi detectat trafic și va scădea când nu vor trece mașini. Avem un proiect similar depus și pentru cealaltă jumătate de comună, dar între timp, până la aprobarea finanțării, vom monta acolo lămpile vechi din Moșoaia, Bătrâni și Lăzărești.”, a declarat primarul Ion Necula.
Nu în ultimul rând, trebuie punctat faptul că noul an școlar va începe în grădiniță nouă pentru preșcolarii din satul Moșoaia. ”Am reamenajat și recompartimentat parterul Centrului de zi de lângă Primărie, clădire în care vor învăța de acum preșcolarii. Suntem pregătiți cu toate unitățile de învățământ pentru noul an școlar. Avem atât la școală, cât și la celelalte grădinițe de pe raza comunei, centrale cu gaze și s-au făcut acțiuni de igienizare și reabilitare, unde a fost cazul”, a mai explicat viceprimarul Adrian Frântură.