bughea de sus 2La Bughea de Sus investițiile în infrastructura de utilități și cea rutieră continuă! Mare parte din proiecte începute sunt pe cale de a fi finalizate în această toamnă. ”Introducerea sistemului de canalizare în localitate, una dintre investițiile cele mai ample realizate în comuna Bughea de Sus, este foarte aproape de recepția finală. De altfel, am realizat recepții parțiale, în urma verificărilor pe diferite tronsoane. În momentul de față mai avem de verificat rețeaua de pe strada Râului.”, spune primarul Nicolae Tarbă.

Modernizarea drumurilor prin asfaltare, o campanie demarată de conducerea administrației locale, continuă, cu succes! ”Am finalizat asfaltarea drumului Pe Deal și Moiceni, iar la tronsonul Săvoi se lucrează la rigole. Am finalizat licitația pentru desemnarea constructorului pentru turnarea stratului al doilea de asfalt și amenajarea de rigole pe DC 15, în lungime de 1.35 km. Reluăm licitația pentru realizarea forajului care va suplimenta debitul de apă în zona de nord a localități și, în funcție de resursele financiare rămase, vom vedea dacă putem anul acesta să turnăm stratul al doilea de asfalt și să amenajăm rigole și pe Grui”, explică edilul șef.
O mare dezamăgire pentru Primăria comunei Bughea de Sus a provocat-o, conform spuselor șefului executivului, faptul că nu se va primi niciun leu din fondul de urgență pentru refacerea drumurilor distruse de inundații de acum 4 luni. ”Am primit oficial o adresă prin care ni se comunică că nu vom primi bani de la Prefectură, ci să solicităm finanțare prin Compania Națională de Investiții. O să intervenim din fonduri proprii, pentru că nu putem lăsa drumurile în această situație. Pe strada Izvoarelor și pe strada Poligonului mai ales, sunt necesare gabioane și alte lucrări”, a mai spus edilul șef.
O veste foarte bună pentru localnici este aceea că în centrul localității s-a deschis de la sfârșitul acestei luni un magazin al unui lanț cunoscut de supermarketuri. ”Cel mai probabil angajații vor fi din localitate, iar banii la buget care vin reprezintă venituri însemnate pentru localitatea noastră - 100 de mii le lei pe an.”, a punctat primarul Nicolae Tarbă.