buzoesti asfalt ionesti 1Comuna Buzoești are din această vară încă 6 km de drumuri asfaltate, grație unui proiect realizat de administrația locală cu fonduri proprii. Astfel, din satul Ionești, de la intersecția cu DN 65A, și până la ieșirea spre satul Buzoești, toate drumurile locale au fost asfaltate. De asemenea, au fost amenajate șanțuri betonate și, pe anumite porțiuni, au fost turnate capete de pod. Cu această ocazie a fost reabilitat și podul din satul Ionești.

”Am turnat din nou capetele de pod, structura a fost întărită cu șine de cale ferată sudate, iar pe margine au fost montate balustrade. Vom institui și o restricție de tonaj pe acest pod. Vor putea circula doar autoturismele cu masa până în 3,5 tone, pentru a putea menține construcția într-o stare bună pentru cât mai mult timp”, declară primarul Ion Tănase. Autoritățile din Buzoești vor continua modernizarea drumurilor din comună și anul viitor. Conducerea Primăriei a reușit să obțină finanțare, prin Programul ”Anghel Saligny”, pentru asfaltarea a 10 km de drumuri locale în satele Vulpești și Cornățel.

Locuri de joacă
Înainte de începerea școlii, copiii din localitate au avut parte de o surpriză plăcută din partea autorităților. În satul Șerboeni, peste drum de căminul cultural, și în incinta Școlii Vulpești au fost amenajate locuri de joacă. Echipamentele au fost aduse și montate în luna august. Acum, după ore sau în timpul liber, cei mici au la dispoziție spații de agrement pentru joacă și distracție. Totodată, grădinița din satul Șerboeni a fost complet reabilitată înainte de începerea cursurilor școlare. A fost refăcută instalația electrică, au fost montate geamuri termopan și parchet și, nu în ultimul rând, clădirea a fost izolată termic.
Primăria Buzoești a depus în luna august un proiect în vederea îmbunătățirii sistemului de iluminat public. Proiectul a fost înregistrat la Administrația Fondului pentru Mediu și vizează montarea a aproximativ 400 de lămpi noi în comună, cu sistem de dimare/telegestiune. 1 milion de lei este suma alocată prin AFM pentru finanțarea acestui tip de proiect.

Investiții în sport
Investițiile administrației comunei Buzoești din ultima perioadă s-au îndreptat și spre zona de activități sportive. Astfel, a fost achiziționat un container pentru stadionul din satul Cornățel, container transformat într-un vestiar pentru echipa locală de fotbal, Speranța Cornățel, care activează în Liga a V-a. Fotbaliștii echipei gazdă, dar și oaspeții și arbitrii beneficiază acum de un spațiu adecvat pentru a se schimba înainte și după meciuri. Și în satul Șerboeni a fost forată o fântână pentru irigarea stadionului. De asemenea, autoritățile locale au achiziționat uluci pentru amenajarea gardului la stadionul Șerboeni și au achiziționat un utilaj pentru cosit. Acesta va fi folosit atât pentru întreținerea stadioanelor cât și a spațiilor verzi din comună.