hartiesti inaltUna dintre puținele localități din Argeș care a reușit depunerea în timp util, în numai cele 7 minute cât a fost deschisă linia de finanțare, a cererii de finanțare pentru modernizarea iluminatului public prin AFM, este comuna Hârtiești. Investiția presupune, pe lângă înlocuirea a 245 de lămpi, un sistem inteligent de telegestiune.
”Asta înseamnă reducerea sau intensificarea iluminatului pe timp de noapte, în funcție de trafic, deci o semnificativă reducere a costurilor pe termen lung, precum și monitorizarea în timp real a tuturor corpurilor de iluminat, a întregului sistem prin computer. Un sistem de iluminat inteligent, tehnologie de ultimă generație”, explică primarul Ion Ștefan.

Comuna Hârtiești este, de asemenea, localitatea care a atras prin Programul „Anghel Saligny” o sumă impresionantă: 11.340.478 lei pentru extinderea rețelei de canalizare în localitate și 15.000.000 pentru modernizare de drumuri. ”Vom realiza, așadar, investiții extrem de importante în infrastructura de utilități și cea rutieră. Avem toate avizele și toate documentațiile gata. Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului, pentru ca să ne putem apuca de treabă. Sunt foarte bucuros, în asentimentul tuturor din localitate, sunt sigur de aceste proiecte care cu siguranță înseamnă foarte mult pentru localitatea noastră”, a declarat edilul șef.

Târgul toamnei
La începutul toamnei, în zilele de 10 și 11 septembrie, în comună se va desfășura Târgul tradițional de toamnă. ”O veste importantă este că am reușit să obținem autorizațiile necesare pentru organizarea unui concurs de tracțiune pentru cabaline, așadar vom avea, cu ocazia evenimentului, un spectacol pe cinste. Târgul este organizat în zona stadionului și vom avea legume, fructe de sezon, pastramă, brânzeturi, toate bunătățile pământului. Vă așteptăm cu voie bună să sărbătorim recolta, într-o atmosferă tradițională”!, anunță șeful executivului din Hârtiești.