valea iasului lat bunValea Iașului este una dintre cele două localități din județul Argeș care au reușit să înscrie o documentație în cadrul Programul Iluminat Public (sesiunea august 2022), în vederea accesării fondurilor acordate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru îmbunătățirea sistemelor de iluminat public.

”7 minute a durat până când s-a epuizat plafonul de fonduri alocate acestei sesiuni a programului. Au fost depuse peste 500 de dosare din toată țara. Noi am fost pregătiți, am avut toată documentația pusă la punct și am reușit să înscriem dosarul în timp util. Cu ajutorul acestui proiect vom monta 800 de lămpi noi în localitate, surse de iluminat economice cu tehnologie LED, ceea ce va conduce la modernizarea rețelei de iluminat stradal, un confort sporit pentru cetățeni și economii la facturile de energie electrică”, declară primarul Cristian Enescu. 1 milion de lei este suma acordată localităților cu o populație de până în 5.000 de locuitori în Programul Iluminat Public. Finanțarea AFM pentru proiectele de modernizare a iluminatului public este 100% nerambursabilă. Totodată, prin PNRR - Componenta 10, administrația comunei Valea Iașului a obținut finanțare pentru realizarea a 3 km de piste pentru biciclete de-a lungul DN 7C și a două stații de încărcare pentru vehicule electrice. Cele două stații vor fi amplasate în satul Mustățești, respectiv în satul Valea Iașului, în zona fostelor cooperative.

Pregătiri pentru asfaltare
La nivel local se fac pregătiri pentru asfaltarea a trei străzi. Este vorba de străzile Câmpului, Pompierilor și Pescarilor, cu mențiunea că pe prima stradă mai întâi se vor introduce gazele și apoi se va asfalta. Lucrările de racordare la rețeaua de gaze vor fi realizate cu fonduri puse la dispoziție de operatorul regional, Distrigaz Sud Rețele. Pe de altă parte, în perioada următoare vor fi executate și o serie de lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă. Rețeaua va fi extinsă pe o lungime totală de 600 de metri pe străzile La brazi, Regina Maria și Armand Călinescu. Concomitent vor fi realizate și branșamentele gospodăriilor la rețea.

Concurs de ciclism
Sâmbătă, 20 august, la Valea Iașului s-a desfășurat o nouă ediție a „Explorer Mountain Bike Challenge”, concurs de ciclism organizat pentru al doilea an consecutiv în localitatea argeșeană. Timp de un week-end, pasionații de mișcare și ciclism s-au reunit la Valea Iașului și au luat startul la curse din diverse categorii: traseul lung, pe o distanță de 56 de km, cel scurt, pe o distanță de 33 de km și competiția pentru copii. Concursul a fost susținut de mai mulți sponsori, care au acordat câștigătorilor premii pe măsura eforturilor depuse. „Explorer Mountain Bike” este un eveniment organizat de Asociația Explorer, în parteneriat cu Primăria Valea Iașului și cu sprijinul Federației Române de Ciclism.