cepariDouă lucrări de investiții foarte importante vor fi demarate în această toamnă în comuna Cepari. Conform declarațiilor primarului Cristian Ciobanu, reabilitarea alunecării de teren de pe Valea Topologului a intrat în linie dreaptă. ”Licitația pentru desemnarea constructorului a fost finalizată. Acum se lucrează la realizarea proiectului tehnic, și imediat cum va fi gata, vor începe lucrările. Obiectivul este realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții”, spune edilul șef.

Cel de-a doua investiție care va începe în curând este reabilitarea energetică a Școlii Nicolae Velea, cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. ”Și în ceea ce privește acest obiectiv se lucrează acum la proiectul tehnic și, în cel mult o lună, se va trece la lucrările propriu-zise. Între timp, elevii de aici vor învăța în celelalte școli de pe raza localității. Finalizarea investiției este preconizată în 2023, dar sunt convins că vom fi gata mult înainte de termen.”, spune șeful executivului.
Între timp, administrația locală lucrează la studiul de fezabilitate pentru realizarea canalizării în satul Cărpeniș, obiectiv pentru care a fost aprobată finanțarea prin Programul „Anghel Saligny”. ”Avem finanțare pentru apă și canalizare în satul Cărpeniș. La alimentarea cu apă avem documentațiile premergătoare lucrărilor deja realizate, și de aceea ne îndreptăm atenția spre canalizare. Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului”, afirmă primarul din Cepari.
Din păcate, ploile din ultima perioadă au afectat din nou infrastructura rutieră din localitate. ”Până nu vom avea asfalt peste tot, la fiecare ploaie de mare intensitate vom avea probleme cu drumurile. În contextul în care clima s-a schimbat și fenomenele meteorologice sunt din ce în ce mai violente, aceasta este situația. Ne ocupăm așadar și de refacerea, pe cât posibil, a drumurilor cu cele mai mari probleme”, spune edilul șef din Cepari.