tigveniCele trei școli și trei grădinițe de pe raza comunei Tigveni sunt gata să-și primească școlarii și preșcolarii în noul an de învățământ. Peste vară, administrația locală a întreprins lucrări de întreținere în toate clădirile, dar și reparații interioare și exterioare, acolo unde acestea se impuneau.

„În această vară am efectuat lucrări de întreținere în toate unitățile de învățământ de pe raza comunei. La Școala cu clasele V-VIII Bârseștii de Sus am efectuat lucrări de reparații interioare și exterioare, inclusiv schimbarea ușilor de la sălile de clasă. La Școala „Gabriel Marinescu” am realizat o serie de lucrări privind obținerea autorizației de securitate la incendiu, din partea ISU: am schimbat mai multe uși și urmează să schimbăm plafonul centralei cu un planșeu de beton. De asemenea, a fost făcută aprovizionarea cu lemne la toate instituțiile de învățământ.
În privința proiectului privind instituirea unei grupe cu program prelungit la grădinița de centru, în proxima ședință de Consiliu Local vom aproba indicatorii tehnico-economici ai investiției și tema de proiectare. Următorul pas va fi stabilirea executantului lucrării. Extinderea Grădiniței Tigveni, pentru a lăsa loc înființării grupei cu program prelungit, va însemna realizarea unei săli de clasă, grup sanitar, încăpere pentru centrală termică, izolator și o sală pentru asistentul medical, în total 146 de metri pătrați. Grupa cu program prelungit urmează a funcționa efectiv din anul școlar 2023-2024.”, detaliază primarul Constantin Smeu.