cocu latProiectul de remediere a alunecării teren de pe DC 167, sat Crucișoara, ar putea fi implementat în curând. Primăria Cocu a primit de la Compania Națională de Investiții (CNI) o adresă oficială prin care îi este solicitată actualizarea documentației proiectului la condițiile și prețurile din anul 2022, fapt ce reprezintă un pas înainte în realizarea acestei investiții extrem de importante.

Alunecarea de teren s-a produs în anul 2014, și de atunci administrația locală se zbate să obțină fonduri pentru reparațiile necesare. ”În zona respectivă, DC 167 a fost afectat pe o lungime de 100 de metri. Se circulă pe un singur fir și în prezent. Între timp, terenul s-a stabilizat și alunecarea de teren nu a mai avansat. Sunt însă opt ani de atunci, opt ani de când solicităm constant fonduri în regim de urgență pentru remedierea problemei! Sper ca de data aceasta să primim banii și din primăvară să pornim lucrările la Crucișoara”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Lucrări la școală
În luna august au început lucrările la Școala Gimnazială Cocu, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendii. Lucrările au demarat mai întâi la interior, iar după revenirea elevilor în bănci acestea se vor muta la exterior și la sala de sport. Acestea constau în înlocuirea panourilor de la uși, montarea unei instalații de semnalizare în caz de incendiu, a unei instalații de detectare a fumului și crearea a două ieșiri separate pentru elevi, la parter și etaj. Investițiile sunt realizate cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.
În ceea ce privește proiectul pentru care s-a obținut finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” - asfaltarea DC 176 (sat Richițele), autoritățile din Cocu au încărcat pe site-ul ministerului documentele solicitate, inclusiv devizul general actualizat al lucrărilor. Pasul următor este semnarea contractului de finanțare.
Conducerea Primăriei Cocu are în vedere pentru perioada următoare și îmbunătățirea sistemului de iluminat public. În acest sens, autoritățile locale pregătesc un proiect ce urmează a fi depus în programul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Obiectivul proiectului constă în modernizarea iluminatului public în satele Cocu și Făcălețești (parțial), Popești și Crucișoara.