negrasiAdministrația comunei Negrași are în pregătire o documentație pentru realizarea unui târg săptămânal în satul Buta. Mai exact, este vorba de amenajarea locației în care ar urma să se desfășoare târgul săptămânal cu tot ceea ce presupune funcționarea unei astfel de piețe rurale. Construcția se va desfășura pe o suprafață de 1,60 ha și va costa aproximativ 1 milion de lei.

Târgul va fi acoperit, iluminat interior, vor fi amenajate spații comerciale moderne, un grup sanitar și o parcare. De asemenea, întreaga locație va fi împrejmuită și se vor asigura alei de acces. Pentru implementarea proiectului, autoritățile din comuna Negrași încearcă să obțină fonduri europene prin intermediul GAL Microregiunea Lunca Argeșului. Concomitent, la nivelul Primăriei Negrași se află în lucru studiul de fezabilitate pentru proiectul aprobat la finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny” - introducerea canalizării în toate satele comunei.

Pregătiri în școli
În cursul lunii august au fost făcute pregătirile specifice întâmpinării noului școlar. În școlile din satele Bârlogu și Negrași s-a făcut curățenie, sălile de clasă au fost igienizate și au fost puse la punct stocurile de lemne pentru iarnă. În cele două școli învață un număr de 137 de elevi. În această toamnă vor începe lucrările de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public din comună. 400 de lămpi noi vor fi montate pe baza unui proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). ”Investiția va conduce atât la un confort sporit pentru locuitori, pe timpul nopții, cât și la o economie la bugetul comunei, datorită faptului că vor fi montate lămpi cu LED, care au un consum mult mai mic decât becurile clasice”, declară primarul Alexandru Constantin.