stalpeni 3Ploile abundente de la jumătatea lunii august au creat, din nou, probleme în comuna Stâlpeni. Gospodării și drumuri, au fost, deopotrivă, afectate. Conform declarațiilor primarului Gabi Șerbănoiu, echipa de la ISU și conducerea Primăriei au intervenit rapid, încercând să scoată cât mai repede apa din casele și gospodăriile oamenilor. Inundațiile s-au produs, din același motiv: șanțurile de-a lungul drumului național sunt subdimensionate.

”Au fost afectate peste 30 de gospodării, iar în șase dintre ele apa a intrat și în casele oamenilor, producându-le acestora pagube mari. Despre drumurile din toată localitate nici nu mai vreau să amintesc. Sunt un dezastru! Reluăm acțiunile de reabilitare. Așteptăm comisia ISU a Prefecturii, pentru a evalua pagubele.”, a declarat edilul șef.
În ciuda problemelor, atenția executivului este îndreptată spre investițiile din localitate. ”Căminul Cultural Livezeni este în proporție de 99% finalizat și abia așteptăm să-l inaugurăm. La fel și forajul de la Livezeni care va asigura un debit de apă corespunzător tuturor locuitorilor. Suntem aproape de finalizarea licitației pentru construirea drumului spre Pițigaia. Vom deschide ofertele și desemna câștigătorul. În același timp, lucrăm la proiectul tehnic și la obținerea avizelor pentru investițiile pentru care am obținut finanțare prin Programul Anghel SALIGNY, modernizarea prin asfaltare a cinci drumuri din satul Rădești și străzile Cicu Preoteasa și Răducanu din Livezeni, precum și pentru prima înființare a rețelei de canalizare și stație de epurare în satele Livezeni și Dealu Frumos.”, a mai spus primarul din Stâlpeni.