suici lat nouPrin programul cu finanțare guvernamentală „Anghel Saligny”, în comuna Șuici vor fi implementate în următorii ani alte două investiții care vizează infrastructura. Este vorba de extinderea rețelei de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și Șuici (cătun Moșteni) și de modernizarea prin asfaltare a altor drumuri din satele Șuici și Rudeni.

„Odată cu punerea în practică a proiectului privind extinderea rețelei de canalizare în Paltenu, Păuleni, Ianculești și Șuici, putem spune că întreaga comună beneficiază de această utilitate, cu excepția satului Valea Calului. Sunt convins că, pe viitor, vom identifica alte surse de finanțare pentru a introduce canalizarea și în acest sat în care, recent, a fost inaugurată rețeaua de alimentare cu apă. La nivelul comunei avem deja canalizare pe 5 km, iar într-o lună, maxim două, vom mai da în folosință alți 17 km, realizați tot cu finanțare guvernamentală, prin PNDL. Și proiectul privind modernizarea unor drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni vine în completarea unui proiect similar, și el foarte aproape de efectuarea recepției, obiectiv de investiții finanțat prin AFIR, prin care s-au modernizat 6,4 km de drumuri.”, declară primarul Constantin Iatagan.

Drum bun spre Ardeal!
Prin programul „Anghel Saligny” locuitorii din Șuici și nu numai ei vor beneficia de alte două investiții, extrem de importante în plan material. Consiliul Județean Argeș a obținut finanțare pentru asfaltarea a două porțiuni de drum către Râmnicu-Vâlcea: DJ 703G (secțiunea Ianculești-limita jud. Vâlcea) și DJ 703H (secțiunea Sălătrucu-Perișani). „Prin asfaltarea acestor porțiuni, toți agricultorii de pe Valea Topologului vor avea de câștigat. Aceștia vor putea ajunge mult mai rapid cu produsele lor în piețele din stațiunile de pe Valea Oltului, în cele de la Sibiu, Deva sau Sebeș. În plus, cu siguranță va exploda afluxul de turiști către și dinspre județul Vâlcea, pentru că vorbim de zone de o frumusețe extraordinară.”, punctează edilul șef din Șuici.