georgesccu schenghenPartidul Social Democrat și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) au demarat o campanie la nivel național, în paralel cu cea demarată de ceva timp pe plan european, intitulată #RomâniiMerităÎnSchengen, pentru a prelua mesajele românilor și pentru a le transmite decidenților din UE, anunță Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș.

„După atât timp, după numeroase pregătiri tehnice, ne-am propus să încheiem odată acest dosar al aderării la Spațiul Schengen. Noi credem că românii care călătoresc, cei care muncesc, cât și transportatorii de mărfuri care în prezent sunt nevoiți să piardă timp prețios cu verificările de la granițele statelor membre Schengen, merită să fie scutiți de orice control în interiorul Uniunii Europene. E dreptul nostru de a circula liber și vrem ca el să fie respectat cât mai repede.
În cadrul campaniei, cetățenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărților poștale puse la dispoziție, mesajele lor de susținere pentru acest deziderat. Campania își propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiție ce a fost depusă la nivelul instituțiilor europene, conducând la o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European.”, arată deputatul Nicolae Georgescu, într-un comunicat de presă al PSD Argeș.