balasoiu alimenteMinistrul PSD al Agriculturii repune în funcțiune un instrument extrem de util pentru valorificarea producției românești: Casa de Comerț Unirea, anunță deputatul PSD de Argeș Aurel Bălășoiu. „Utilitatea Casei de Comerț Unirea este mai evidentă ca oricând în contextul actual al războiului din Ucraina, care a afectat puternic aprovizionarea cu produse agro-alimentare. Românii vor avea acces la produse de calitate, obținute de fermierii noștri, iar fermierii vor avea siguranța valorificării producției pe care o obțin și, implicit, venituri pentru a menține locuri de muncă și pentru a continua să producă.

A fost completată legislația astfel încât operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari să fundamenteze bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022, putând astfel să crească operaționalizarea acestora.
Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea și eficientizarea activităților în domenii-cheie (tehnic, operațional și marketing), menținerea și atragerea de personal cu pregătire și experiență profesională, precum și îndeplinirea obiectivelor de politică salarială.
Din păcate, a fost nevoie să fie reluată de la zero funcționarea Casei Unirea.
Prin intermediul Casei de Comerț Unirea producția bună de legume și fructe, și nu numai, pe care o obțin fermierii mici va fi preluată, depozitată și pregătită de comercializare, astfel încât să nu mai asistăm la imaginile cu legume românești aruncate la marginea câmpului, în timp ce piețele și magazinele sunt inundate de produse importate.
Astfel, românii vor avea acces la produse românești proaspete și de calitate, pe lanțul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea și deformarea prețurilor.”, arată Aurel Bălășoiu.