georgescuPSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă, anunță Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, într-un comunicat al PSD Argeș. „Operatorii din domeniul energiei nu au răspuns corect la decizia Guvernului de a compensa facturile și au continuat să majoreze speculativ prețurile, dovedindu-se încă o dată că liberalizarea haotică a pieței energiei, inițiată de guvernarea de dreapta, a fost o decizie aberantă.

Soluția corectă este cea propusă de PSD: reglementarea temporară a prețurilor la energie.
În acest sens, PSD propune reglementarea în două trepte.
1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, nu la prețuri speculative; de la 1 ianuarie: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție.
PSD se va asigura că Guvernul va continua să îi susțină pe consumatorii casnici și în special pe cei cu venituri mici, astfel încât la acest nivel să nu aibă loc modificări ale prețurilor din facturi!”, spune Ion Georgescu.