darmanestiAdministrația din Dârmănești va primi prin Programul „Anghel Saligny” peste 15.450.000 de lei în vederea demarării proiectului „Prima înființare rețea de canalizare și stație de epurare în satele Negreni și Piscani”.  Pentru realizarea întregii investiții, este însă nevoie de o sumă mult mai mare.

„Suma nu acoperă întreaga investiție, care este una de anvergură, fiind vorba de aproximativ 50 de km de rețea, la care se adaugă stațiile de pompare, stația de epurare și toate celelalte elemente aferente sistemului. În total, investiția se ridică la aproape 180 de milioane de lei. Este bine că vom demara acest proiect, urmând ca, pe parcurs, să identificăm alte surse de finanțare în vederea finalizării obiectivului.”, explică primarul Emilian Ciolan.
Ca investiții în derulare, la ora actuală la Dârmănești se lucrează la amenajarea unui loc de joacă în incinta școlii de centru, sperându-se ca, odată cu începerea noului an școlar, copii se beneficieze din plin de această investiție. Pe lângă locul de joacă, în micul părculeț vor fi instalate și aparate de fitness în aer liber, destinate părinților. De asemenea, se pregătesc pentru asfaltare alte două tronsoane rutiere. Este vorba de Drumul lui Popa și Drumul lui Ene, care vor fi asfaltate în maxim o lună de zile. Lucrările la interiorul Căminului Cultural au fost finalizate, urmând ca anul viitor administrația să aloce alți bani de la buget, pentru a continua reabilitarea imobilului și la exterior.