minzina franta14 iulie este o dată care reprezintă nu doar fundamentul Franței moderne, ci și al Europei moderne, grație principiilor introduse în viața publică.
Franța și România au menținut întotdeauna relații privilegiate. Democrația și cultura franceză au reprezentat pentru multe personalități nu doar un exemplu. Am avut înaintași argeșeni de frunte care și-au definitivat studiile în Franța. Dinu Lipatti, considerat cel mai bun pianist român, și-a desăvârșit studiile la Ecole Nationale de Musique de la Paris. Ion I C Brătianu și-a definitivat studiile superioare tot la Paris, iar Istrate Micescu și-a luat licența și doctoratul în drept tot în capitala Franței. Asta ca să enumăr numai câteva personalități marcante din Argeș.

Și nu numai că aici s-au format mari oameni de stat și de cultură din țara noastră dar, pentru unii dintre ei, Franța a fost a doua casă și, după cum știm, au avut chiar contribuții majore în dezvoltarea culturii și științei franceze și mondiale.
Cooperarea bilaterală va reprezenta întotdeauna o prioritate pentru Județul Argeș, având în vedere și parteneriatul economic de la SC Automobile Dacia SA, colaborarea îndelungată cu Departamentul Savoia, precum și importanta comunitate francofonă, care au contribuit la dezvoltarea mediului economic și social.
În spiritul prețuirii valorilor și principiilor Libertate, Egalitate, Fraternitate, pe care le împărtășim, Județul Argeș rămâne un prieten solidar al poporului francez.
Bonne Fête Nationale!

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș