stalpeni primar 3În așteptarea listelor oficiale cu proiectele ce vor primi finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”, administrația din Stâlpeni își desfășoară activitatea curentă, focusându-se pe proiectele în derulare. Conform declarațiilor edilului șef, Gabi Șerbănoiu, se lucrează la suplimentarea debitului de apă în zona Livezeni, și la Căminul Cultural din același sat.

”Se forează al doilea puț, pentru asigurarea la parametri normali a apei potabile în satele Livezeni și Dealul Frumos. În aceste zone avem foarte multe gospodării, și era nevoie stringentă de o a doua sursă. Mă bucur să anunț că suntem aproape de finalizare și cu lucrările Căminului Cultural Livezeni, investiție pe care de-abia așteptăm să o inaugurăm. În același timp, suntem în procedură de licitație cu investiția ce vizează amenajarea drumului spre Pițigaia, o rută mult mai scurtă și mai puțin anevoioasă pentru cei ce locuiesc în zonă. ”, a declarat edilul șef.
Concomitent, conducerea Primăriei a depus noi solicitări de finanțare, atât prin PNRR cât și la AFM. ”Am depus la AFM documentație pentru modernizarea iluminatului stradal, iar în cadrul PNRR pentru eficientizarea energetică a sediului Primăriei, adică anveloparea clădirii și achiziționarea de două stații de încărcat electrice.”, a mai punctat șeful executivului din Stâlpeni.
Constant, în localitate se fac lucrări de toaletare a vegetației și decolmatare a șanțurilor. Este o acțiune continuă, organizată pe sate, având în vedere că ploile din ultima perioadă au făcut ca vegetația să crească într-un ritm foarte rapid.