cocu primarie 1Din luna iunie, Primăria Cocu are și viceprimar. La propunerea primarul Gheorghe Țucă, aleșii din Consiliul Local l-au desemnat pe Gheorghe Mariniță să ocupe această funcție. Noul viceprimar și-a preluat deja atribuțiile, fiind o persoană cu experiență în administrația publică locală. Gheorghe Mariniță a mai ocupat postul de viceprimar al comunei Cocu și în ultimele două legislaturi. Funcția era neocupată din toamna anului 2020, după organizarea alegerilor locale.

În scurt timp la Școala Gimnazială Cocu vor demara o serie de lucrări în vederea obținerii autorizației PSI. Lucrările reprezintă practic măsuri recomandate de ISU pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Acestea constau în înlocuirea panourilor de la uși, schimbarea anumitor uși, montarea unei instalații de semnalizare în caz de incendiu, a unei instalații de detectare a fumului, crearea a două ieșiri separate pentru elevi, la parter și etaj.

Proiect pentru modernizarea iluminatului
Conducerea Primăriei Cocu vrea să extindă și să modernizeze sistemul de iluminat public cu ajutorul unui proiect pe care l-a depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). ”Prin proiect se urmărește modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu LED, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții. Vor fi achiziționate și montate 468 de corpuri noi de iluminat. Încercăm astfel să asigurăm iluminat din stâlp în stâlp în toată comuna”, declară primarul Gheorghe Țucă.