hartiestiTârgul de Marină ce va avea loc în comuna Hârtiești între 15-17 iulie vine cu multe surprize pentru cei ce vor alege să petreacă un week-end de vis! ”Nu vreau să dezvălui toate evenimentele pe care le-am pregătit, însă pot spune că vom avea un concurs de frumusețe pentru cabaline, unde sunt convins că vom vedea exemplare superbe, și un concurs de tracțiune. Juriul pentru ambele competiții va fi format din specialiști, iar premiile vor fi cel puțin interesante. Deja s-au anunțat foarte mulți participanți, din toată țara, ceea ce prefigurează amploarea pe care o va avea acest eveniment.

Nu i-am uitat nici pe cei mici: vom avea tiribombe pentru copii și, pe lângă târgul cu produse specifice creșterii animalelor, mai ales a cailor, vor fi specialități culinare din întreg județul, dulciuri și produse tradiționale din fructe. Un regal gastronomic, ce va fi ambientat de spectacole de muzică pentru toate gusturile. Va fi, cu siguranță, un festival pe cinste, care va face pentru al doilea an cunoscută localitatea noastră! Îi așteptăm pe toți cu drag!”, anunță primarul Cosmin Ștefan.
O investiție extrem de importantă realizată recent de administrația locală va preveni eventualele inundații. Pârâul din satul Lespezi a fost regularizat pe o lungime de 2 km. „Firul de apă a creat de-a lungul timpului, mai ales pe perioada verii, când sunt ploi abundente, mari probleme celor care au locuințele în zonă. Am dorit să eliminăm acest risc, mai ales că, după cum toată lumea vede, clima s-a schimbat. Furtunile nu mai sunt o noutate și am luat măsuri! Cred că acest tip de investiții, dincolo de faptul că sunt realizate pentru siguranța oamenilor, scutesc ulterioare cheltuieli majore”, a declarat edilul șef din Hârtiești.