stoenestiAdministrația comunei Stoenești a întocmit un nou proiect important pentru comunitatea locală, în special pentru tineri. Este vorba de construirea unei săli de sport de tip A, cu 102 locuri, pentru care autoritățile locale speră să obțină finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI). Aceasta ar urma să fie amplasată lângă actuala bază sportivă din Stoenești.

Documentația proiectului a fost predată CNI și urmează a fi înaintată Guvernului spre aprobare. Ulterior, se va organiza licitația pentru atribuirea proiectului și vor demara lucrările propriu-zise. CNI se va ocupa de toate etapele implementării proiectului, administrației locale revenindu-i doar sarcina de a preda amplasamentul companiei.

Lucrări pentru modernizarea instituțiilor
În localitate se află în plină desfășurare lucrările pentru modernizarea centrului civic. ”Suntem aproape gata la Căminul Cultural, acum trecem la sediul Primăriei. Aici vom începe cu refacerea fațadei, apoi urmează înlocuirea pavajelor și amenajarea parcării din fața instituției. În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Monumentului Eroilor din fața primăriei, acestea au fost momentan suspendate. Avem nevoie de un aviz din partea Direcției Județene de Cultură pentru a putea interveni pentru refacerea monumentului. După ce vom termina cu clădirile publice, vom trece la asfaltarea drumurilor din centrul comunei. Se va întâmpla tot în această vară”, declară primarul Ion Marin.

Canalizarea, aproape de final
În comuna Stoenești un alt șantier este deschis pentru lucrări de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și introducere a sistemului de canalizare. Se lucrează din plin și pe acest front, iar constructorul dă zor să termine proiectul până la finalul anului. Conductele de canalizare au fost îngropate și urmează montarea stației de epurare a apelor uzate menajere. Investițiile sunt realizate cu finanțare guvernamentală prin intermediul PNDL.