valea iasului apa 1Rețelele de apă din comuna Valea Iașului au fost extinse cu aproximativ 1,2 km în mai multe sate. Alimentarea cu apă a fost introdusă pe străzile Radovanu, Stadionului, Regina Maria, Teilor și Armand Călinescu. De asemenea, la rețea au fost montate apometre pe domeniul public și a fost amenajat un bazin de înmagazinare a apei cu o capacitate de 160 mc în satul Valea Uleului. Lucrările vor continua pe străzile Regele Ferdinand, La Brazi și Vlad Țepeș.

În curând vor începe și lucrări de asfaltare a mai multor străzi. ”Zilele acestea dăm ordinul de începere a lucrărilor pentru asfaltarea străzilor Câmpului (sat Mustățești) și Pompierilor și Pescarilor (sat Valea Uleului). Se vor amenaja și șanțuri și podețe pe străzile menționate”, precizează primarul Cristian Enescu. Totodată, în cursul lunii iulie va începe execuția unor gabioane pe strada Rogoz (sat Cerbureni), în trei zone, și pe strada Cobancea (sat Valea Iașului).

Piste pentru biciclete
Primăria Valea Iașului a înscris în PNRR un proiect ce prevede amenajarea de piste pentru biciclete, de la sediul Dr. Oetker și până la intrarea în comuna Albeștii de Argeș, și pe stânga și pe dreapta drumului. Documentația include și amenajarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice pe acest traseu. Un proiect similar - înființarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice în satele Mustățești și Valea Iașului a fost depus pe Componenta de Mediu.
Trecând la un alt capitol, administrația locală face economii la buget prin reducerea facturilor de energie electrică. 75% din consumul public local de energie este asigurat datorită funcționării centralei fotovoltaice din comună. Energia produsă din surse regenerabile acoperă consumul pentru stația de apă, stația de epurare a sistemului de canalizare, iluminatul public și funcționarea sistemului de iluminat public.

Mini parc tematic
Consiliul Local Valea Iașului a aprobat în ultima ședință concesionarea a 7 ha de teren situat la intrarea în satul Ungureni către o firmă care se va ocupa de amenajarea unui mini parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice și obiective turistice. Mini Parc Valea Iașului se dorește a fi un parc inedit și distractiv unde atât copiii cât și adulții pot petrece o zi de neuitat. Principalul scop al proiectului îl constituie promovarea turismul din această frumoasă zonă a județului Argeș.