sapataO nouă scenă pentru organizarea evenimentelor în aer liber va fi amenajată în incinta terenului de sport din satul Bănărești. Scena va avea acoperiș și va găzdui toate manifestările organizate de autoritățile comunei Săpata. Actuală scenă, pe care ani la rând au avut loc activitățile dedicate Zilei Comuna Săpata, este degradată și nu mai prezintă siguranță pentru utilizare. Lucrările se vor derula în luna iulie, cu finanțare din bugetul local.

În continuare se lucrează la reabilitarea podețelor din punctele Ciobești și Dragomirești, dar autoritățile locale sunt cu ochii și pe liniile de finanțare din PNRR, în cadrul cărora au depus mai multe proiecte. ”Avem un proiect depus  la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) încă din decembrie 2021, pentru lucrări de eficientizare energetică a clădirii Școlii Gimnaziale ”Dumitru Udrescu”. Prin PNRR încercăm să accesăm fonduri pentru mai multe obiective, conform ghidurilor de finanțare propuse. Este vorba despre amenajarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice, modernizarea sistemului de supraveghere video din comună, achiziția unui microbuz electric și digitalizarea primăriei”, afirmă primarul Laurențiu Micu.

Continuă lucrările de cadastru
Concomitent, avansează lucrările de cadastru sistematic, documentele tehnice pentru 400 de imobile din localitate urmând să fie predate OCPI Argeș. Acestea fac parte din etapa a VII-a de finanțare derulată de ANCPI pentru lucrările de înregistrare gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. De altfel, munca pentru realizarea planurilor parcelare pentru imobilele din comuna Săpata va continua și în perioada următoare. Conducerea administrației locale are în plan să acceseze fonduri pentru cadastru și în cadrul celei de VIII-a etape de finanțare derulată de ANCPI.