darmanesti primar 2După realizarea terenului de sport cu suprafață sintetică și nocturnă, administrația din Dârmănești pregătește o altă surpriză copiilor. În aceeași locație, respectiv curtea Școlii de centru, au demarat lucrările de amenajare a unui loc de joacă. „De terenul de sport vor beneficia în exclusivitate elevii de la școlile din comună. Rămâne în sarcina profesorilor de profil să organizeze acolo diverse activități sportive în care să antreneze toți școlarii din Dârmănești. Locul de joacă este finanțat cu bani de la bugetul local și va include și un spațiu destinat părinților, în care vor fi montate aparate de fitness. Sperăm să finalizăm lucrările până la debutul noului an școlar.”, anunță primarul Emilian Ciolan.

În maxim o lună de zile alte două drumuri de pe raza comunei vor fi asfaltate. Este vorba de Drumul lui Ene (450 m) și Drumul lui Popa (100 m). În plus, autoritățile sunt în faza de proiectare cu alte trei obiective ce vizează infrastructura rutieră. Este vorba de Drumul lui Kiș (160 m) și Drumul lui Trocan (100 m), în satul Dârmănești, și drumul Caracal, de la Valea Nandri (600 m). Cele trei tronsoane vor fi asfaltate anul viitor.
Lucrările de reabilitare a interiorului Căminului Cultural Dârmănești sunt pe final. „Am suplimentat suma alocată reabilitării acestui așezământ, astfel că tot anul acesta vom lucra și la exterior, pentru a finaliza obiectivul, care va beneficia inclusiv de încălzire centrală. De asemenea, am trimis la Consiliul Județean o situație a lucrărilor aferente realizării noii stații de demanganizare a apei de la Valea Nandrii. Cea veche s-a ars, din cauza variațiilor mari de tensiune din rețeaua electrică. Ne-ar trebui vreo 5 miliarde de lei vechi. La începutul anului CJ Argeș ne-a alocat 1,2 miliarde pentru această investiție. Am mai adăugat noi 800 de milioane și, cu acești bani, ne vom apuca de lucrare, în speranța că o vom duce la bun sfârșit anul viitor și că cei de la Consiliul Județean ne vor mai ajuta financiar la acest proiect.”, spune edilul șef din Dârmănești.