raca latAdministrația comunei Râca a finalizat lucrările de înregistrare gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară pentru șase sectoare cadastrale din localitate. Este vorba de suprafețe de teren intravilan și mixt. Pentru o perioadă de 60 de zile, documentele tehnice ale cadastrului pentru sectoarele cadastrale 2,6,7, 14, 19 și 34 sunt afișate și pot fi consultate la sediul Primăriei Râca.

De asemenea, cetățenii pot depune cereri de rectificare a documentelor tehnice de cadastru tot la sediul administrației locale. Lucrările de cadastru sunt gratuite pentru cetățeni și sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Aproximativ 2.000 de imobile din localitate au fost cadastrate în această etapă de finanțare derulată de ANCPI.

Mici lucrări în școli
Pe perioada vacanței de vară a elevilor, la Școala Gimnazială Râca se fac lucrări de întreținere și mici reparații necesare asigurării unor condiții bune pentru desfășurarea activității educative. Se face curățenie, se vopsesc cu lavabilă sălile de curs, se îngrijește spațiul exterior, etc. Totodată, în luna iunie, școala, precum și grădinița, dispensarul și centrul multifuncțional din comună au fost racordate la rețeaua de canalizare. Lucrările pentru racordarea gospodăriilor la sistemul de canalizare continuă și în această perioadă în localitate. ”Avem 100 de branșament realizate până acum, în etapa de anul acesta. S-au făcut și nouă subtraversări, pentru a putea introduce utilitatea în anumite zone, astfel încât să nu mai fim nevoiți să spargem asfaltul pentru lucrări. Vom continua să lucrăm atât cât ne vor ajunge sumele prevăzute în buget pentru aceste investiții”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.