mosoaia viceprimarToată atenția executivului din Moșoaia este îndreptată în această perioadă spre modernizarea infrastructurii rutiere. În lucru se află asfaltarea străzilor Bisericii, Coasta Basangești și urmează Hințești, investiții realizate cu fonduri proprii.”Între timp, pregătim pentru ședința de Consiliul Local, spre aprobare, indicatorii economici pentru reabilitarea a încă trei drumuri: Aleea Marghiolilor din Ciocănăi, Coasta spre Biserica Moartea, din satul Moșoaia, și Strada Drumul Morii. Și aceste tronsoane vor fi modernizate tot din bugetul propriu, dacă în viitorul apropiat nu vom găsi o sursă de finanțare externă”, declară viceprimarul localității, Adrian Frântură.

Deși lista cu proiectele ce vor fi finanțate prin PNRR nu a fost făcută publică, pentru a câștiga timp, administrația locală din Moșoaia a scos la licitație, cu clauză suspensivă, unul dintre proiectele pentru care a solicitat fonduri. ”Avem două drumuri importante pe care ne dorim să le asfaltăm : Olteni și Basangești. Văzând că răspunsurile pentru solicitările făcute în cadrul Programului „Anghel Saligny” întârzie, am decis să scoatem la licitație, cu clauză suspensivă, obiectivele. Dacă vom primi acceptul vom câștiga foarte mult timp si vom putea demara execuția chiar de anul acesta. Cum prețurile cresc de la o zi la alta, este necesar să nu tergiversăm foarte mult și să concretizăm ceea ce ne-am propus. Altfel, între estimarea inițială și momentul în care ne putem apuca de lucru pot surveni decalaje mari de sume. O licitație mare durează. Sunt termene de respectat și trebuie urmată procedura. ”, a mai specificat Adrian Frântură.
Concomitent, sunt așteptate și răspunsurile la alte solicitări de finanțare depuse de administrație în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.