servsalA.D.I Servsal Argeș în parteneriat cu Eco-Positive și primăriile din județul Argeș au implementat un program, venit în sprijinul argeșenilor și al autorităților locale, care a vizat implicarea și responsabilizarea tuturor în domeniul protecției mediului, prin colectarea corectă și trimiterea la reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) denumit “Argeșul RECICLEAZĂ!”.

Campania s-a desfășurat pe o perioadă de două luni, între 19 aprilie-25 iunie 2022.
Județul Argeș a fost împărțit în opt zone, iar colectorul autorizat, „Save The World by Recycling”, a pus la dispoziție două numere de telefon gratuit de Tel Verde și a asigurat preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.
În urma acestei campanii, pe raza județului Argeș, s-a colectat peste 140 tone de deșeuri electrice și electrocasnice. Este cea mai mare cantitate colectată în cadrul unei astfel de acțiuni, și pe această cale dorim sa mulțumim autorităților locale pentru implicare și în mod special locuitorilor din județul Argeș, care au participat efectiv la colectarea acestor tipuri de deșeuri.
Cetățenii au fost răsplătiți cu premii, în urma unei tombole făcute pe cele 8 zone, constând în 16 electrocasnice puse la dispoziție pentru fiecare zonă în parte, și anume:
- 5x Fier de călcat x 8 zone
- 5x Cafetiera x 8 zone
- 5x Mașina de găurit x 8 zone
- 1x Cuptor cu microunde x 8 zone
Extragerea câștigătorilor pentru cele 128 de premii a avut loc pe 29 iunie 2022, la Primăria Mioveni, urmând ca premiile să ajungă în perioada imediat următoare la cetățeni.
Campania de colectare se va relua într-un format similar în lunile septembrie, octombrie și noiembrie.
Mulțumim partenerilor de la Eco-Positive, colegilor din A.D.I Servsal Argeș și ecovoluntarilor  pentru organizare, diseminare de informații și pentru faptul că au arătat că ,,se poate”!

Gabriel Moiceanu, director executiv ADI Servsal Argeș