tigveni latCu un buget propriu care nu-i permite derularea unor investiții de anvergură, administrația din Tigveni încearcă atragerea de fonduri prin cele două linii principale de finanțare existente, Programul „Anghel Saligny” (fonduri guvernamentale) și Planul Național de Redresare și Reziliență (fonduri europene).

„Așteptăm cu mari speranțe deschiderea efectivă a finanțărilor pe cele două programe, „Anghel Saligny” și PNNR. Am depus foarte multe proiecte și sunt convins că măcar o parte din ele vor fi declarate eligibile. Cel mai important dintre ele, prin prisma orizontului de așteptare al cetățenilor, este cel depus pe „Anghel Saligny”, care vizează asfaltarea a peste 11 km de drumuri, în toată comuna, drumuri pe care există deja rețele de apă și canalizare.”, spune primarul Constantin Smeu.
Pe PNNR, administrația din Tigveni a depus nu mai puțin de șapte proiecte, pe axele de finanțare cuprinse în acest program: realizarea Planului Urbanistic General, achiziționarea de mobilier urban inteligent, crearea unei rețele de Internet wi-fi în toată localitatea, realizarea unei rețele de supraveghere video, achiziționarea unui microbuz electric, realizarea unei stații de încărcare a automobilelor electrice, anveloparea termică a sediului administrativ al comunei și a Școlii cu clasele V-VIII Bârsești.