popestiPompa de apă de la forajul din satul Slobozia din Popești a cedat în luna iunie, fiind nevoie de înlocuirea acesteia, pentru asigurarea alimentării cu apă în bune condiții. Autoritățile locale au luat măsuri imediat, astfel că în prezent funcționează ambele stații de apă din localitate, atât cea de la Slobozia cât și cea de la Popești. Momentan serviciul de alimentare cu apă a gospodăriilor este gestionat de Primăria Popești, însă din toamnă acesta ar urma să fie concesionat către operatorul regional SC Apă Canal Pitești.

De asemenea, în luna iunie au fost reluate lucrările la Căminul Cultural Popești. ”Am făcut comandă de tablă pentru acoperiș și urmează să fie montată. Ulterior, se va lucra la amenajarea interioarelor. În funcție de fondurile disponibile vom stabili dacă putem finaliza investiția anul acesta. Grupurile sanitare, anexele au fost deja realizate”, declară primarul Ion Mihai.
Pe data de 6 august va fi inaugurat terenul sintetic de sport din localitate. Acesta poartă numele regretatului fotbalist Viorel Turcu, originar din comuna Popești. Terenul de sport a fost realizat cu fonduri europene, prin AFIR, și cu contribuția autorităților locale.