01 lerestiDublă sărbătoare în comuna Lerești în a doua zi de Rusalii! Cetățenii comunei, alături de autoritățile locale și reprezentanții administrației județului au sărbătorit Ziua Comunei și cea de-a XIII-a ediție a evenimentului-emblemă al localității, Festivalul Covrigului cu ou. Festivalul își propune promovarea covrigilor tradiţionali, preparați și copți de gospodine în casă, la cuptor cu lemne, specifici numai zonei Muscel și este organizat de Asociația ”Alunelul” din Lerești, în parteneriat cu administrația locală. Concursul Covrigilor cu ou a avut loc în incinta Căminului Cultural, premiile acordându-se pe trei categorii: tinere speranțe, persoane fizice și o categorie pentru persoane juridice (respectiv cofetării, patiserii sau brutării). Și anul acesta numărul participanților a fost unul însemnat, continuându-se astfel promovarea acestei mărci tradiționale.

Sărbătoarea locală a cuprins și o serie de manifestări artistice derulate pe scena din exteriorul căminului cultural. Vremea bună și surprizele pregătite de autorități au strâns sute de oameni la eveniment. S-a început cu intonarea imnului național și o prezentare a tradiției preparării covrigilor cu ou, urmate de alocuțiuni ale primarului Marian Toader și ale oficialităților prezente. După-amiaza s-a trecut la distracție și voie bună. Pe scenă au urcat Orchestra și Ansamblul ”Doina Argeșului”, Cătălin Iancu jr. – recital la țambal, Ansamblul ”Cișmeaua Căprioarei” Mingir (comună înfrățită cu localitatea Lerești) – Republica Moldova, Mirela Vaida, Virginica Neagu, Daniel Trifu, 02 leresti ziua comunei 5Cristian Pomohaci, Sava Negrean Brudașcu. Pe seară atmosfera a fost întreținută de cântăreața Anna Lesko, iar la final cerul a fost luminat de un frumos foc de artificii. De asemenea, cu această ocazie, au fost premiați și elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
”Mă bucur că după doi ani de întrerupere nedorită am reușit să organizăm din nou acest Festival al Covrigului cu ou, marcă tradițională a comunei Lerești. Vă doresc să vă bucurați de sărbătoare pentru că avem un program pentru toate gusturile și sper să putem duce mai departe tradiția acestui eveniment” – s-a adresat celor prezenți primarul Marian Toader.